Dorpskerk en Bethelkerk geopend voor bezoekers

De prachtige Dorpskerk in het centrum en de Bethelkerk in de Poortwijk van Oud-Beijerland zijn elke woensdagmiddag opengesteld voor het publiek!

In de achterliggende periode blijkt deze openstelling in een groeiende behoefte te voorzien. Er komen mensen die al jaren in Oud-Beijerland wonen en nog nooit de kerk van binnen hebben gezien, maar er komen ook mensen die hier herinneringen hebben aan vroeger.

De Dorpskerk is een gebouw dat vol zit met historie. Al eeuwenlang komen hier mensen samen om het geloof te beleven. Elke zondag komen er honderden mensen naar de Dorpskerk om samen te zingen, te bidden, de Bijbel te lezen en naar het Evangelie te luisteren.

U bent van harte welkom om de Dorpskerk van binnen te komen bekijken en de geschiedenis van het eeuwenoude kerkgebouw te ontdekken. Er is genoeg te zien en te beleven: de schitterende gebrandschilderde ramen, het Gravinnenhuisje, de grafzerken, de oude preekstoel, het doopvont en natuurlijk ook het Cornelis van Oeckelenorgel welke op deze middagen wordt bespeeld! Ook in de Bethelkerk bent u natuurlijk van harte welkom!

Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig die u graag meer vertellen. Stil luisteren mag natuurlijk ook, weet u hartelijk welkom!

Beide kerken zijn elke woensdagmiddag geopend voor bezichtiging van 14.00 tot 16.00 uur (behalve op biddag 11 maart en dankdag 4 november).